طرز تهیه ماهی دودی شمالی با برنج

طرز تهیه ماهی شور یا ماهی دودی (یه دیجاب یا دسر شمالی )

ابتدا یک تکه از ماهی رو برش می دهیم و در یک کاسه از آب می ریزیم تا مقداری شوری آن از بین بره (آخه یه خورده زیاد شوره) و بعد آب اون رو می ریزیم و در یک کاسه مقداری آب می ریزیم و ماهی رو داخل آن قرار می دیم وقتی برنج جوش اومد و آب برنج بخار شد حرارت برنج رو کم می کنیم و ماهی هایی که داخل کاسه قرار دادیم و روی برنج قرار میدیم . 

index

طرز تهیه ماهی دودی شمالی با برنج

زمانی که برنج در حال دم کشیدنه ماهی ها هم میپزه و وقتی برنج دم کشید و پخت ماهی هم حاضره .

این یه نوع دیجاب که ناهار همراه با خورشت هایی مثل باقلا قاتوق و هلوآبه ،‌ترش قلی (ترش تره) باشه خورده میشه 

چگونه

۱

روشی که در شمال برای آماده کردن ماهی دودی به کار می برند از این قرار است که:
قطعه ای از ماهی را درون کاسه ای سفالی قرار می دهند و زمانی که برنج آماده دم کشیدن است کاسه را روی برنج قرار می دهند.

۲

ماهی با حرارت و بخاری که از برنج می گیرد آرام آرام می پزد و نرم می شود.

۳

وقتی برنج دم کشید کاسه را با احتیاط از روی برنج برمی دارند و آبی که داخل کاسه جمع شده دور می ریزند و ماهی را برای خوردن سر سفره می آورند. معمولا ماهی شور را در شمال با غذاهایی مانند باقلا قاتق، ترشه تره و … نوش جان می کنند.

lemoo.ir-080

۴

روش دیگری برای آماده کردن ماهی شور استفاده می شود که آن را برای سرخ کردن آماده می کنند به این صورت که:
ماهی را شب قبل در آب خیس می کنند و آب آن را چند بار عوض می کنند.

۵

صبح روز بعد ماهی را خوب می شویند.

۶

ماهی را از صبح تا شب با حرارت ملایم بخارپز می کنند و اصلا نباید آب به ماهی برسد. با این روش استخوان های ماهی هم کاملا نرم می شوند.

۷

ماهی بخارپز شده را تکه تکه می کنند و استخوان آن را می کشند اما باید مراقب بود تا ماهی متلاشی نشود. حالا ماهی آماده است و می توان آن را کنار غذا سرو کرد.

۸

در برخی از شهرهای جنوب ماهی شور را در آب جوشانده و پس از پاک و خرد کردن؛ آن را در روغن تفت داده و همراه با کشمش و برنج دم می کنند و می خورند.


پیشنهاد می کنیم ... lemoo-0100 lemoo.ir-421_kookoo lemoo.ir-662
admin ۰۲ / ۰۱ / ۱۳۹۵ بدون دیدگاه مشاهده : 295 بار

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)